Експресен влак се е сблъскал с автобус в Словакия. Най-малко шестима души

...
 Експресен влак се е сблъскал с автобус в Словакия. Най-малко шестима души
Коментари Харесай

Сблъсък между влак с автобус: Има шест загинали, машинистът е в болница

 

Експресен трен се е сблъскал с рейс  в Словакия. Най-малко шестима души са починали при случая, а няколко други са ранени. Това заяви немското издание „ Шпигел “, базирайки се на Държавната избавителна работа в Словакия.

 

Във влака Eurocity е имало повече от 100 пасажери, се твърди в изказване на държавната железопътна компания ZSSK. Той е пътувал от Прага към Будапеща, когато към 17 часа се сблъскал с районен рейс покрай град Нове Замки. Градът се намира в югозападната част на Словакия.

 Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО) Светът 5 мин. Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО)  Mr. Bricolage: Направете дома си по-умен с интелигентни решения Advertorial 3 мин. Mr. Bricolage: Направете дома си по-умен с интелигентни решения  Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни Тази сутрин 3 мин. Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни  Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София Тази сутрин 4 мин. Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София  Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално Тази сутрин 6 мин. Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално  Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица България 2 мин. Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица  Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар? Тази сутрин 2 мин. Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар?  Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО) Светът 5 мин. Дебатът сред Джо Байдън и Доналд Тръмп: Кой завоюва? (ВИДЕО)  Mr. Bricolage: Направете дома си по-умен с интелигентни решения Advertorial 3 мин. Mr. Bricolage: Направете дома си по-умен с интелигентни решения  Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни Тази сутрин 3 мин. Проф. Рачев: Петък евентуално ще бъде най-студеният ден през юни  Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София Тази сутрин 4 мин. Калин Стоянов: Има заплаха за придвижването на хората по централните булеварди на София  Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално Тази сутрин 6 мин. Васил Терзиев: Ако бъдем наказани да платим санкциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще ги платя персонално  Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица България 2 мин. Лена Бориславова: КПКОНПИ се управлява от политически подвластни лица  Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар? Тази сутрин 2 мин. Сигнал на живеещите в „ Люлин “: Колко пъти може да бъде ремонтиран един тротоар?

Обществената телевизия RTVS оповестява, че рейсът безусловно е бил „ раздран на две при конфликта “, а локомотивът на влака е почнал да гори.

Все още не е ясно по какъв начин и за какво се е стигнало до случая. Според представителя на железницата Владимира Бахилова това е станало на жп прелез, обезопасен с бариери и предупредителни светлини.

Междувременно в медиите се появиха спекулации, че сигнализацията на прелеза може да е развалена от наводнението в следсвие на проливните дъждове в сряда през нощта. Теорията обаче не е публично доказана.

 

В единия трен е имало над 300 пасажери, психолози работят с оживелите

Министърът на вътрешните работи Матус Сутадж Есток съобщи от мястото на случая, че всички починали са били пасажери в рейса. Част от тях обаче на този стадий остават неидентифицирани, добавя „ Шпигел “.

 

Всички ранени са откарани в Братислава и други отдалечени лечебни заведения, защото най-близкото лечебно заведение – това в Нове Замки, е била затворена заради наводняване.

Сред ранените е машинистът на влака. Говорителката на железниците Владимира Бахилова изяснява пред Агенция Франс Прес, че той е получил тежки изгаряния, защото локомотивът се е запалил.

 

Една от пътничките във влака – Катарина Молнарова, описа пред организация Агенция Франс Прес за „ удар и тропот “ малко откакто влакът напуснал гарата в Нове Замки.

 

 

Шофьорът е потърпевш

Няколко минути по-късно предната част на влака се запалила, само че пасажерите в задните вагони са съумели да слязат невредими и да запазят успокоение, прецизира още „ Шпигел “.

 

Пътниците в авариралия трен са били превозени с рейсове до град Щурово на унгарската граница.

Президентът Петер Пелегрини, който е в Брюксел за присъединяване в срещата на върха на водачите на Европейския съюз, изрече съболезнованията си на околните на починалите.

„ Пожелавам на ранените бързо възобновяване и благодаря на лекарите и избавителните екипи за добре свършената работа. Пожелавам си в бъдеще сходни произшествия да подминават Словакия “, съобщи Пелегрини.

Припомняме, че при започване на юни пътнически трен не спря на знака за неразрешено придвижване в дадения коловоз и се блъсна челно в товарна комбинация в чешкия град Пардубице. Тогава починаха четирима, а към 27 бяха сериозно ранени и откарани в болница. Щетите тогава бяха за 110 млн. чешки крони.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР